Csokiblog

A százalékos kakaótartalom

Mit jelent a csomagoláson százalékosan megadott kakaótartalom? Az első gondolatunk általában az, hogy minél magasabb egy csokoládé kakaótartalma, az annál jobb. Valójában ez a kijelentés csak részben igaz, a kakaótartalom önmagában nem határozza meg egy csokoládé minőségét.

Elolvasom

Miért válassz kézműves csokoládét?

A boltok polcai roskadoznak a csokoládétól. Egy rövid bevásárlás alatt hozzájuthatunk kedvenc csokinkhoz. Ebben a bőségben a kézműves csokoládé manufaktúrák mégis a reneszánszukat élik. A kézzel készített csokoládéval olyan világot fedezhetünk fel, amit álmodni sem mertünk előtte.

Elolvasom

A valódi csokoládé érzés

Érdemes körülnézni egy kicsit és visszatérni a valódi alapanyagokhoz, melyeknek intenzív ízük és természetes színűk van. A valódi gyümölcsökből készült zselék, krémek és italok illata csábító, ízük pedig összetéveszthetetlen.

Elolvasom

Csokoládé, a film

Egy igazi csokoládérajongó, de még egy egyszerű halandó is biztosan látta már a Csokoládé című filmet. Abban is biztosak vagyunk, hogy nem csak a mi kedvenc elfoglaltságunk évente legalább egyszer meglátogatni Vianne csokoládéboltját.

Elolvasom

10 legszebb szerelmes gondolat Valentin-napra

Összegyűjtöttük Nektek a 10 legszebb, mindent elmondó szerelmes gondolatot, verset. Valentin-napkor így nincs más dolgod, mint az általad választott kis ajándék mellé egy kártyára felírni a Neked legjobban tetszőt.

Elolvasom

Számok a csokoládé világából

Hol termelik a legtöbb kakaóbabot? Néhány érdekes adat a globális csokoládépiacról.A globális csokoládépiac értéke 98,3 milliárd dollár, és emberek millióinak biztosítja a megélhetést valamilyen formában.

Elolvasom

Cuveé, Cru és GrandCru

Ma már a csokoládégyártásban is megjelentek az úgynevezett termőterülethez köthető fajták, melyeket „Cru” névvel illetnek. A Cru elnevezés a csokoládék esetében többnyire egy-egy magas minőségű termőterületre utal, akár a borászatban is.

Elolvasom

Egy kis csokoládé történelem

Több ezer éve fogyasztjuk számtalan formában. Vajon mennyire ismerjük a csokoládé történetét? Amikor megkóstolunk egy csábító tábla csokoládét, valószínűleg nem jut eszünkbe az, hogy ennek a finomságnak a gyökerei az egykori Maya birodalomba vezetnek vissza.

Elolvasom

A Kakaófa

Theobroma cacao néven került be a növényhatározóba a kakaófa, azaz az istenek eledeleként. A csokoládé különleges voltát rendszertani elnevezése is igazolja. Rengeteg ásványi anyagot tartalmaz, számtalan formában fogyasztható és már az aztékok is mágikus erőt tulajdonítottak neki.

Elolvasom