Kandírozott gyümölcsök

Egyszerre édes és fanyar

Duplán mártott kandírozott gyümölcshéj

Semmi sem hasonlítható ahhoz az érzéshez, amikor beleharapsz egy frissen kandírozott narancshéjba, melyet karakteres fekete kézműves csoki von be.

A kandírozott gyümölcsök citrusos, egyszerre édes és savanykás íze önmagában is kellemes. Valódi csokoládéba mártva a végeredményt leírni sem kell, szinte mindenki azonnal megkóstolná.

A DantoniChocolate-nál nem szárítjuk ki a kandírozott gyümölcsöket mártás előtt, hogy ízesek és puhák maradjanak. Azért pedig, hogy a csokoládé bevonat is szép legyen, duplán mártunk minden egyes darabot, mielőtt dobozba kerülnek.

Doboz variációk

Narancshéj elegáns fekete dobozban

5350 Ft – 130 g

Étcsokoládéba mártott kandírozott narancshéj. Narancs – az igazi klasszikus. Duplán mártunk mindent, hogy a lédús kandírozott gyümölcshéjak ne száradjanak ki, a csokoládé pedig roppanós maradjon.

Megnézem

Citromhéj elegáns fekete dobozban

5350 Ft – 130 g

A kandírozott ciromhéj, egyszerre édes és savanykás íze önmagában is kellemes. Ha próbáltad már a narancshéjat, akkor itt az ideje, hogy a citromnak is adj egy esélyt. Valódi étcsokoládéba mártva a végeredményt leírni sem kell.

Megnézem

Narancshéj artdeco dobozban

4390 Ft – 80 g

Karakteres étcsokoládéba mártott kandírozott narancshéj artdeco mintás arannyal prégelt dobozban.  Duplán mártunk mindent, hogy a lédús kandírozott gyümölcshéjak ne száradjanak ki, a csokoládé pedig roppanós maradjon.

Megnézem

Narancshéj arany dobozban

3950 Ft – 80 g

Karakteres étcsokoládéba mártott kandírozott narancshéj ragyogó arany dobozban. A doboz teteje átlátszó, így kibontás nélkül is láthatod csokoládés finomságot. Duplán mártunk mindent, hogy a lédús kandírozott gyümölcshéjak ne száradjanak ki, a csokoládé pedig roppanós maradjon.

Megnézem

Citromhéj arany dobozban

3950 Ft – 80 g

Arany dobozba csomagolt kandírozott citromhéj étcsokoládéba mártva. A kandírozott ciromhéj, egyszerre édes és savanykás íze önmagában is kellemes. Ha próbáltad már a narancshéjat, akkor érdemes ezt is megkóstolnod.

Megnézem

Kandírozott finomságok

 Kandírozott gyümölcshéj A klasszikus narancs. A kandírozott gyümölcsök közül az egyik legismertebb és legnépszerűbb a csokoládéba mártott kandírozott narancshéj. Vigyázat, minőségi étcsokoládéval párosítva veszélyesen eteti magát, csábítóan finom!


Az isteni citrom. Ha már ettél kandírozott narancsot, és ízlett, akkor itt az ideje, hogy kipróbáld a kandírozott citromhéjat is, ami igazán megbolondítja a csokoládét. Egyszerre édes és savanyú, lenyűgöző párosítás!

Mi is valójában a kandírozás?

Egyfajta természetes tartósítási mód, amelynek során a gyümölcsök víztartalmát tömény cukoroldatra cseréljük. Nem csak gyümölcsöket, hanem egyes zöldségeket, ehető virágokat, gyökereket és citrusfélék héját is tartósíthatjuk ezzel az eljárással.

A tökéletes kandírozott gyümölcsök elkészítéséhez időre van szükség. Fontos, hogy hibátlan és jó minőségű alapanyagokkal dolgozzunk. A legnépszerűbb alapanyagok a citrusos gyümölcsök héja, így a narancs, a citrom és a bergamot. Ugyanilyen népszerű a fűszeres ízű gyömbér, mely kandírozott formában természetesen édeskés ízt vesz fel.

Mivel a kandírozással sok cukor kerül a gyümölcsökbe és a zöldségekbe, ezért mártani már csak étcsokoládéba érdemes. A tejcsokoládé és a fehér csokoládé nem ellensúlyozza az édes ízeket.