A valódi csokoládé érzés

Valódi alapanyag

A slowfood virágkorát éljük, egyre többen fedezzük fel megint a friss és jó alapanyagokból, hagyományos módon elkészített egészséges ételeket és italokat. Elegünk van a sok adalékanyagból, a színes és habos-babos ételcsodákból. Vakító színek, hihetelen textúrák, igazán látványosak. Ha a tartalom mögé nézünk, színezékek, állományjavítók és tartósítószerek garmadával találkozunk.

Kell ez nekünk?

Érdemes körülnézni egy kicsit és visszatérni a valódi alapanyagokhoz, melyeknek intenzív ízük és természetes színűk van. A valódi gyümölcsökből készült zselék, krémek és italok illata csábító, ízük pedig összetéveszthetetlen. Egy hátrányuk valóban van, hogy romlandók. De melyik körtét eszed meg szívesebben? Azt amelyik hetek óta díszeleg a gyümölcsös tálban és ugyanúgy néz ki; vagy azt, amelyik láthatóan érik és gyorsabban tönkremegy? Én az utóbbira szavazok. Szeretem a friss gyümölcsöt és ha tehetem, minél kevesebb tartósított ételt eszek.

Mi köze ennek a csokihoz?

A csokoládék között is sok a tartósított, habosított, állományjavítóval felturbózott fajta. A minőségi csokoládék ezzel szemben mindössze néhány összetevőt tartalmaznak. A kakaóvajtól krémesek, ízüket pedig leginkább a felhasznált kakaóbabok fajtája határozza meg. Ízprofil alapján lehetnek gyümölcsös, kávés, fás, karamellás, virágos és fűszeres ízűek, mindegyiknek külön története van. Nincs szükségük aromára, színezékre, önmagukban finomak és tökéletesek. Többek között ezért is használunk minőségi csokoládét a DantoniChocolate műhelyében. A legtöbb csokoládé francia, svájci és belga prémium csokoládé gyártóktól kerül hozzánk.

Nézzük meg, hogy mit adunk hozzá.

A jó csokoládéhoz, kizárólag valódi gyümölcsökből készült tiszta gyümölcspürét, és fagyasztva szárított azaz liofilizált gyümölcsöt adunk. A diófélék magvaiból készült paszták is 100%-ban az adott magvakat tartalmazzák, legyen az pisztácia, mogyoró vagy mandula. Marcipán terén is magasra tettük a lécet. A DantoniChocolate műhelyében prémium minőségű egyszeres marcipánt használunk, magas dió-, illetve mandula tartalommal.

Nem használunk ízfokozót, állományjavítót, tartósítószert és édesítőszert sem. Semmit, ami szintetikus. Ezért a legtöbb kézműves csokoládénk csak rövid ideig tartható el. A felhasznált alapcsokoládék azonban tartalmaznak cukrot, a gyümölcsök pedig hozzáadják saját természetes gyümölcscukor tartalmukat. Kóstold meg a DantoniChocolate kézműves csokoládéit!

Egyél csokoládét mértékkel, de azt jót és természeteset!